Het netwerk van New Resolution

New Resolution staat in een uitgebreid netwerk van experts in onderhandelen waar continu kennisuitwisseling plaatsvindt: internationale wetenschappers, managers van grote organisaties, mensen die in complexe conflicten de onderhandelingen leiden, internationale organisaties etc. Al deze mensen delen het gedachtegoed van New Resolution en dragen dat op verschillende manieren uit.

Mediators beyond Borders

Mediators beyond Borders zet zich in voor een ‘more peace ‘able’ world’: een wereld met mensen die het vermogen hebben om tot een overeenkomst te komen en te kunnen samenwerken. Mediators beyond Borders doet dat o.a. door locals in onrustige regio’s te trainen in mediation- en organisatievaardigheden.

Michelle Parlevliet is onderzoeker aan de Faculteit Rechten van de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op het kruispunt van mensenrechten en conflicttransformatie in theorie en praktijk. Ze is lid van de International Advisory Board of the Centre on Human Rights in Conflict (University of East London). Michelle Parlevliet werkte onder andere in Nepal voor het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken, het Centre for Conflict Resolution in Zuid Afrika en de Prosecutor’s Office of the UN International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (1995-1996; 1998-1999). Parlevliet ontwikkelde een training op afstand voor nationale mensenrechten- organisaties over conflicten voorkomen.

Kenneth Cloke is directeur Center for Dispute Resolution en een beroemde mediator, trainer en leraar. Hij is een expert in out-of-the-box-oplossingen van complexe conflicten. Hij werkt voor publieke, profit- en non-profitorganisaties en was mediator voor vele publieke partijen. Zijn veld reikt van communicatie, conflictoplossing en coöperatief onderhandelen tot strategische planning, leiderschapsontwikkeling en team building. Over zijn drijfveer zegt hij: ‘The problems of our earth are exponential. To solve them we have to change the way we think about change.’

Charlotte Hille is universitair docent International Law and International Relations, afdeling Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als wetenschapper werkt zij op de grens van politiek en recht. Haar onderzoeken zijn gericht op het herbouwen van maatschappijen na grote gebiedsconflicten. Wegens haar expertise wordt zij benaderd door nationale en internationale organisaties met de vraag hoe conflictpartijen bijeen kunnen worden gebracht, tijdens en na een conflict. Tevens adviseert zij politici. Charlotte Hille en Elodie van Sytzama schreven samen [gelinkt naar resources] een artikel over de bijdrage die het bedrijfsleven zou kunnen leveren aan de wederopbouw na een conflict.

C. Hille, E. Van Sytzama, Aspects to Consider in the Negotiation between Governments and Multinationals in Conflict Environments, november 2010

Theatre Hotel Courage’ is een internationale theatergroep die hedendaagse voorstellingen maakt gebaseerd op de moderne Commedia dell’ Arte. De internationale groep reist door de wereld om met lokale acteurs en theatermakers voorstellingen te maken. Al die voorstellingen tezamen vormen het Hotel Courage waarin mensen uit verschillende lagen van de samenleving zichtbaar worden en elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld: managers, schoonmakers, soldaten, immigranten, politici, minnaars, mensen die onderdrukken en mensen die onderdrukt worden. In 2015 worden alle voorstellingen samengebracht tot een grote show.