Onderhandelen voor Advocaten

Ontdek hoe u optimaal resultaat kunt halen voor uw cliënt en voor uzelf

Module I

Hoe krijgt ik weer regie in de Onderhandeling?

Module 2

Wat mis ik?  Hoe voorkom ik  dat de deal klapt?

Module 3

Hoe krijg ik complete regie over iedere Onderhandeling!

Module 4

Hoe kom ik over op anderen, hoe kan ik dat beïnvloeden.

 

"De trainingen onderhandelen zijn breder dan deal making. Je krijgt de tools die je verwacht en meer. Namelijk pas als je zelf weet hoe je reageert, kun je effectiever onderhandelen. Je krijgt psychologie zonder psychologiseren. Je krijgt hokjes aangereikt, maar wordt aangemoedigd niet in hokjes te denken. De hokjes zijn wel bijzonder handig. Het is een spoorboekje van dingen die je onbewust vaak al doet. Daarmee krijg je inzicht in wat je doet en welke effecten je wel en niet kunt bereiken en daarmee kun je je voordeel doen."

 

Onderhandelen module 1 t/m 4, 2014 -2016

Marianne Valk, Advocaat Van Doorne

Modules

   De vaardigheidstraining onderhandelen is onderverdeeld in modules. Het geleerde in iedere module kan direct worden toegepast in de praktijk.

 MODULES 1 & 2

Voor iedere academische jurist toegankelijk en de basis voor iedere onderhandeling.

 MODULES 3 & 4

Voor gevorderden,  mensen met ervaring in onderhandelen. Academisch werkend en denkend, juristen en andere beroepsgroepen. Voorafgaand heeft u een intake gesprek. Bij deze modules krijgt u individueel persoonlijk strategisch advies.

Certificaat

New Resolution is erkend door de NOvA en de KNB. Na het volgen van de training en betaling ontvangt u een certificaat van deelname op de naam die u hebt opgegeven bij uw aanmelding.

Ter voorbereiding & opleidingsmateriaal

De opleiding is o.a. gebaseerd op het Harvard boek voor de advocatuur: Beyond WinningCreating Value in Deals and Disputes, door Prof. Mnookin e.a. (Harvard Project on Negotiation). In onze Bibliotheek vind u ook Excellent Onderhandelen (de vertaling van ‘Getting to Yes’), het basis boek van Harvard onderhandelen, en Geweldloze Communicatie, tevens basis voor deze training. U kunt het boek ‘Excellent onderhandelen’, Fisher & Ury, Harvard University Press, lezen ter voorbereiding en naslagwerk. Dit is echter niet nodig. Ook het boek ‘Think like a lawyer, don’t act like one’ van Nederlandse advocaat Aernoud Bourdrez is gebaseerd op Harvard Onderhandelen en leest luchtiger.

Tijdens de training worden werkbladen uitgereikt.

Vervanging bij verhindering van de deelnemer

Mocht u door omstandigheden niet in staat zijn deel te nemen aan de cursus, dan is het mogelijk iemand anders in uw plaats te laten deelnemen, mits die persoon aan de selectiecriteria voldoet. Als de cursist zich terug trekt zonder geschikte vervanger, is de cursist het cursusgeld verschuldigd aan New Resolution zoals hierna vermeld.

Algemene Voorwaarden

Ga je starten aan het partnertraject of ben je net gestart